Investigadors a Suècia afirmen haver desenvolupat tecnologia que permetrà recilar tots els residus plàstics, i transformar-los en nous productes d’aquest material.

Segons afirma el grup de la Universitat Tecnològica de Chalmers, el procés pot descompondre qualsevol residu plàstic a nivell molecular i els gasos resultants poden transformar-se en en nous plàstics, de la mateix qualitat que l’original. És més, el nou procés podria “transformar les fàbriques de plàstic actuals en refineries de reciclatge”.

Henrik Thunman, líder del grup i professor de tecnologia energètica a la Universitat de Chalmers, ha afirmat que la resiliència del plàstic es pot veure com un avantatge. “El fet que no es degrada fa possible l’ús circular, circular, creant una veritable valor per al plàstic usat i, per tant, un impuls econòmic per a recollir-lo.

“No hem d’oblidar que el plàstic és un material fantàstic: ens proporciona productes amb els que d’una altra manera només podríem somiar. El problema ès que es fabrica a un cost tan baix, que és més barat produir nou plàstics a partir de combustibles fòssils que a partir de la reutilització de residus plàstics, “ha assenyalat.

L’equip ha explicat que en trobar la temperatura adecuada al voltant de 850 graus centígrads- i la velocitat d’escalfament i els temps de residència correctes, han pogut convertir 200kg per hora de residus plàstics en una barreja de gasos útil. Això port reciclar-se a nivell molecular per convertir-se en nous materials plàstics amb la mateixa qualitat que el plàstic verge.

L’equip va dir que ara estava passant de les proves de factibilitat inicials a enfocar-se a desenvolupar un projecte d’anàlisi més detallat. “Aquest coneixement és necessari per ampliar el procés d’unes poques tones de plàstic al dia, a centenars de tones. És llavors quan es torna comercialment interessant”, va dir Thunman.

Els experiments des va dur a terme a les instal·lacions de Chalmers Power Centra a Göteborg i els resultats de la investigació es van publicar a la revista Sustainable Materials and Technologies la setmana passada.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Retype the CAPTCHA code from the image
Change the CAPTCHA code