S’organitza la primera patrulla # SinPlástico a la platja de la Barceloneta

La Fundació Caixa d’Enginyers ha col·laborat aquest cap de setmana amb la primera patrulla # SinPlástico a la platja de la Barceloneta per prendre consciència de la contaminació generada per les escombraries marines.

En què consisteix aquesta iniciativa?

Les patrulles # SinPlástico, que formen part del programa de voluntariat Ocean Initiatives de Surfrider Espanya, consisteixen en grups de voluntaris que s’uneixen per a la neteja organitzada de les platges i oceans per prendre consciència de la contaminació generada per les escombraries marines.

En aquest sentit, conscient que la protecció mediambiental cobra més importància amb el pas del temps, la Fundació Caixa d’Enginyers s’ha unit a aquesta iniciativa, ja que té entre les seves prioritats la protecció del medi ambient i treballar per mitigar els efectes del canvi climàtic i promoure la sostenibilitat.

La primera patrulla # SinPlástico es va organitzar el dissabte 11 de maig i va aconseguir recol·lectar i identificar al final del dia més de 10 ítems, entre els quals destaquen les següents xifres: 5.353 burilles de cigarreta, 1.593 fragments de plàstic, 159 taps d’ampolles, 87 palletes o escuradents, 82 bastonets de cotó, 65 llaunes, 45 fragments de poliestirè, 43 xapes de begudes, 40 envasos alimentaris i 29 fragments de vidre.

Aquesta recollida va ser possible gràcies a la col·laboració de més de 100 socis i empleats, a més de comptar amb la col·laboració d’eco-influencers, líders d’opinió en sostenibilitat que, sota el claim #EnsuciasoTeEnsucias, van involucrar i conscienciar a la seva xarxa d’influència. Aquests van ser: @carlotabruna, @dulcineastudios, @alexboisset, @mikelboisset, @aroundsilvia i @marinabuedoyoga.

Aquesta acció, duta a terme a Barcelona, ​​ha estat la primera de les 6 que Fundació Caixa d’Enginyers realitzarà en aliança amb Surfrider al llarg de l’any. La propera, serà el 8 de juny a València i també estan previstes a Alacant, Tarragona, Màlaga i Palma de Mallorca, passada la temporada d’estiu.