InnoDelta HACK: Impulsant la innovació i la logística sostenible al Delta del Llobregat

El pròxim 3 de juny comença la InnoDelta HACK, una iniciativa d’innovació oberta desenvolupada conjuntament pels ajuntaments de Castelldefels, Gavá, Sant Boi de Llobregat, El Prat de Llobregat, i Viladecans, juntament amb l’Institut de Ciències Fotòniques (ICFO) i el Centre Internacional de Mètodes Numèrics en Enginyeria (CIMNE).

InnoDelta HACK té com a objectiu principal fomentar la logística sostenible al Delta del Llobregat, a través de la cerca de solucions per als reptes plantejats per grans empreses de la zona. Impulsant la innovació i la digitalització de les empreses del territori, vol  fomentar l’esperit emprenedor dels participants i posicionar al Delta del Llobregat com un centre d’innovació i desenvolupament econòmic transformador. Aquesta iniciativa no sols pretén abordar els reptes actuals de les empreses participants, sinó també establir les bases per a futurs avanços en logística sostenible del territori.

Les empreses participants són American Axle & Manufacturing (AAM), l’Associació d’Empresaris del Parc Empresarial de Gavá (AEPEG), Lluch Essence, Mesoestetic, Tecnisample & Friobox, TXT i Bunzl. Cadascuna d’aquestes companyies presenta reptes específics relacionats amb la logística i la sostenibilitat en les seves operacions.

Entre els reptes plantejats es troben l’automatització d’inventaris físics en magatzems, la simulació de processos productius i estocs, el monitoratge de moviments i rutes internes de planta, el desenvolupament d’embalatges sostenibles i reutilitzables, el monitoratge en temps real de la càrrega de vehicles elèctrics, la traçabilitat documental per a garantir la seguretat i disminuir temps d’operació, la millora del camí crític en les operacions de provisió de materials utilitzant big data i l’optimització de rutes de distribució en l’última milla.

La InnoDelta HACK es durà a terme durant tot el mes de juny, els participants es reuniran en grups per a treballar en les solucions, utilitzant la Xarxa de Laboratoris InnoDelta Durant aquestes sessions, tindran l’oportunitat d’avançar en els seus projectes, interactuar amb les empreses i rebre masterclass de mentors experts que explicaran les noves tendències en logística sostenible, economia circular i tecnologies d’indústria 4.0

Per a més informació i per a inscripcions contacta amb els municipis organitzadors o directament a InnoDelta HACK.