ESPANYA PRESIDIRÀ L’ASSEMBLEA DE L’AGÈNCIA INTERNACIONAL DE LES ENERGIES RENOVABLES (IRENA) A 2021

La decisió ha estat anunciada el passat 12 de gener a la X Assemblea de IRENA que té lloc a Abu Dhabi (Emirats Àrabs Units), seu d’aquest organisme internacional. La presidència espanyola de l’Assemblea de IRENA implicarà importants oportunitats per al sector renovable espanyol.

L’Assemblea ministerial de l’Agència Internacional de les Energies Renovables (IRENA, per les sigles en anglès) ha decidit, per unanimitat, escollir a Espanya per presidir la seva Assemblea el proper any, en reconeixement a el lideratge i aposta de Govern per les energies netes, que s’ha consolidat amb la creació d’una vicepresidència específica per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic.

La decisió va ser anunciada el passat 12 de genera la X Assemblea de IRENA que té lloc a Abu Dhabi (Emirats Àrabs Units), seu d’aquest organisme internacional, centrat en l’impuls de les energies renovables al món, i en el desenvolupament i intercanvi de coneixement per a la seva promoció.

Espanya, amb l’impuls de la llavors secretària d’Estat de Canvi Climàtic i actual titular de Transició Ecològica, Teresa Ribera, va ser un dels tres països que van crear IRENA l’any 2009, juntament amb Alemanya i Dinamarca

Amb la nominació d’Espanya per a la Presidència de l’Assemblea, aquest organisme internacional reconeix el compromís històric de el Govern d’Espanya, la tradició del seu sector renovable i l’aposta de primer ordre amb la transició ecològica atorgant-li el rang de Vicepresidència de Govern.

El director general d’IRENA, Francesco La Camera, ha reconegut la implicació i les polítiques desenvolupades pel Govern d’Espanya per tornar a ser referent de les energies renovables a nivell internacional, i la seva aposta per un creixement i prosperitat baix en emissions.

 

Oportunitat

Al llarg d’aquest any, l’Executiu espanyol cooperarà estretament amb la Secretaria d’IRENA per garantir la promoció de les renovables enfront de l’emergència climàtica, així com per posar en marxa projectes de renovables sobre el terreny a tot el món, mitjançant acords de cooperació amb altres agències de Nacions Unides.

Des del Ministeri es considera que la presidència espanyola de l’Assemblea de IRENA implicarà importants oportunitats per al sector renovable espanyol.

La X Assemblea d’IRENA ha reunit a Abu Dhabi a més de 1.500 delegats de 160 països, a el sector privat ia la societat civil, per debatre temes claus per a la transició energètica global, així com per traçar el camí a seguir en un context de desplegament massiu d’energies renovables.

La XI Assemblea que presidirà Espanya tindrà lloc els dies 16 i 17 de gener de 2021 a Abu Dhabi.