La investigadora principal de el projecte, dirigit a fomentar l’economia circular, ha destacat que la societat encara es troba en un “moment inicial” en aquest àmbit, de manera que cal “despertar interès” dels consumidors i també dels models productius per que l’economia circular vagi avançant i es fomenti el canvi de transició ecològica i ambiental.

La Facultat de Dret de la UCLM al Campus de Ciutat Real ha acollit aquest dijous la presentació de el projecte de recerca Circulecon, l’objectiu és la consecució del model productiu circular per a un desenvolupament econòmic sostenible que respecti el medi ambient i optimitzi l’ús dels recursos naturals, principalment els no renovables.

Les línies estratègiques de la política europea han situat el concepte de l’economia circular en el centre del debat i suggereixen la necessitat d’impulsar la implementació de mesures que col·laborin en el foment de la circularitat econòmica que provoquin un canvi de conductes i processos productius que faciliti la sostenibilitat i la conservació de béns i productes en el seu cicle de vida i/o ús. L’objecte del Projecte d’investigació Circulecon, concedit pel Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats, part de l’anàlisi dels instruments financers tributaris que actualment es destinen a fins de protecció i /o conservació ambiental per avançar a continuació propostes de reformulació i disseny jurídic dels mateixos que permetin la consecució del model productiu circular la finalitat última es desplega dins de les coordenades d’un desenvolupament econòmic sostenible que respecti el medi ambient i optimitzi l’ús dels recursos naturals- essencialment no renovables.

La formulació de propostes sensates i fonamentades sobre els instruments financers i fiscals, que col·laborin en la transició de el model econòmic cap a la circularitat, comporta la necessitat de conèixer les inquietuds, demandes i preocupacions dels sectors productius en aquest tema, dinamitzar la societat i fomentar l’interès dels ciutadans. Tot això ha de permetre la concreció d’accions per part de les institucions públiques en un tema prioritàriament transversal com és aquest.

La investigadora principal de el projecte Circulecon i professora titular del Dret Financer i Tributari de la Universitat de Castella-La Manxa, Gemma Patón, ha destacat en la seva presentació que es pretén “fomentar l’interès per l’economia circular i incentivar que s’adoptin les estratègies de economia circular per tots els sectors productius”, així com les institucions adoptin mesures proclius a aquesta estratègia.

La investigadora ha explicat que sobre aquest tema, le societat encara es troba en un “moment inicial”, de manera que cal “despertar interès” dels consumidors i també dels models productius perquè l’economia circular vagi avançant i es fomenti el canvi de transició ecològica i ambiental.

En l’acte s’ha pretès encoratjar a tots els actors implicats perquè el projecte pugui arribar a tenir resultats rellevants en línia amb l’estratègia d’economia circular empresa pel govern regional i per les administracions superiors.

El Rector de la Universitat de Castella-La Manxa, Miguel Àngel Collado, ha felicitat la professora Gemma Patón i a el degà de la Facultat de Dret i Ciències Socials pel desenvolupament d’aquest projecte alhora que ha traslladat el compromís de la UCLM amb la sostenibilitat medioambiental.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Retype the CAPTCHA code from the image
Change the CAPTCHA code