L’Agència de Residus de Catalunya convoca aquests ajuts per fomentar les actuacions per a millorar el comportament ambiental de les empreses en matèria de gestió de residus.

L’agència de Residus de Catalunya (ARC) ha obert la convocatòria de subvencions per a aquest any per executar projectes de prevenció, de preparació per a la reutilització i de reciclatge de residus industrials i projectes de recerca industrial i desenvolupament experimental aplicats a aquest camp. L’assignació pressupostària és d’un milió d’euros, dirigits a empreses i agrupacions d’empreses amb establiment operatiu a Catalunya.

Més competitivitat i estalvi de matèria prima

Entre els projectes subvencionables estan inclosos els destinats a la modificació dels processos productius i l’aplicació de les millors tecnologies disponibles per prevenir els residus en el mateix procés; la preparació per reutilitzar els residus, el reciclatge dels residus generats per a la finalitat original o l’economia general i la separació eficient dels residus que permeti la valorització posterior; i la modificació de processos per poder admetre materials reciclats com matèria prima.

També poden concórrer als ajuts les empreses que presentin projectes de R + D aplicats a aquest camp. Han d’estar centrats en el disseny i la implantació de tecnologies més netes en els processos de fabricació; en el disseny de prototips i projectes pilot o assajos experimentals per a la millora dels processos productius; i en els processos de fabricació per substituir matèries primeres amb residus i / o materials reciclats, o en la recerca de residus i / o materials reciclats que puguin convertir-se en matèries primes del procés.

Impulsant l’economia circular

A la convocatòria de l’any passat, 20 empreses i agrupacions d’empreses d’un ampli ventall de sectors productius industrials van rebre aquestes subvencions. Algunes de les accions que s’estan duent a terme gràcies als ajuts atorgats són la disminució de residus de plàstic; un nou procés d’aprofitament de minves de vidre; un sistema de pintura innovador que minimitza els residus; o la modificació de processos per poder admetre materials reciclats com matèria prima.

Aquest tipus de subvenció està dirigit a fomentar actuacions per a millorar el comportament ambiental de les empreses en matèria de gestió de residus i reduir o reaprofitar efectivament els que generen en els processos productius. En el fons, un pas més en la direcció de l’economia circular i l’aprofitament de tots els recursos que tenim a mà, optimitzant el teixit empresarial fent-lo més competitiu, a través de l’eficiència i de la reducció dels costos.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Retype the CAPTCHA code from the image
Change the CAPTCHA code