Anunciada a principis de la setmana passada, la iniciativa “A Circular Google” inclou un nou objectiu per “maximitzar la reutilització dels recursos finits en les seves operacions, productes i cadenes de subministrament i permetre que altres facin el mateix”.

Si bé manca d’objectius generals tangibles i basats en terminis temporals, la nova estratègia ha establert nombrosos objectius secundaris en les operacions, productes i serveis clau de l’empresa tecnològica.

Per a les oficines i el personal, Google apunta a reduir l’ús de begudes d’un sol ús per persona que treballi asseguda (SHC, per les sigles en anglès), en els 25 llocs on es localitzen les seves oficines principals, en un 35% per 2019, i en un 50% per al 2020.

Google desenvoluparà contractes de cadena de subministrament per a prioritzar i acceptar materials d’ús secundari per al 2020 i construirà el 100% dels productes electrònics per al consumidor a partir de 2022 per maximitzar, sempre que sigui possible, l’ús de contingut reciclat.

La directora de sostenibilitat de Google, Kate Brandt, va declarar que aquesta iniciativa representa un desafiament emocionant: “Exigeix ​​que redefinim com funcionen els sistemes, des del que valorem i les decisions que prenem, fins els supòsits i processos industrials que han estat una pràctica estàndard en la nostra economia durant dècades. la nova estratègia circular de Google és part d’un esforç més ampli per incorporar la sostenibilitat en tot el que fem “.

Google, impulsat per energia 100% renovable a les seves instal·lacions globals, defineix “maximitzar la reutilització” com la “implementació, en la major mesura possible, de principis circulars”, que inclou tant productes com sistemes.

Medi Ambient construït sense residus

Un enfocament clau de l’estratègia de Google és el de medi ambient construït. Els “centres de dades de malbaratament zero” seran específics i, des 2017, un 18% dels servidors recentment implementats de Google són màquines remanufacturadas, i un 11% dels components utilitzats per a les actualitzacions d’aquestes màquines han estat recondicionats. En lloc de contribuir al malbaratament, els equips de Google que no es poden utilitzar es revenen. En 2017, Google va revendre més de 2.1 milions d’unitats en el mercat secundari per a ser reutilitzades per altres organitzacions. Per a Google, zero malbaratament en abocadors dels centres de dades és un compromís existent, amb un 91% actualment desviat dels abocadors.

Segons el gegant d’internet, en l’actualitat un 78% dels residus generats a les seves oficines són desviats dels abocadors. Per a això, la companyia s’ha centrat en la construcció i la deconstrucció per contribuir a la seva visió circular, de manera que ha implementat el ‘rescat i reutilització’ d’interiors des de 2012. L’any passat, la companyia va començar a treballar amb la Fundació Ellen MacArthur per explorar els beneficis de la deconstrucció.

Altres objectius de la nova iniciativa inclouen avaluar les estratègies de regeneració per al 100% de la infraestructura del districte de l’Àrea de la Badia (inclosa l’energia, l’aigua i els residus) i reduir els residus alimentaris i els residus inorgànics.

A escala global, s’ha estimat que la transició a una economia circular podria generar un valor de 4.500 milions de dòlars per a 2030. Google està aprofitant la seva pròpia experiència tecnològica per ajudar a altres sectors a fer la transició a economies de cicle tancat. Per exemple, s’ha associat amb la marca de moda Stella McCartney en la primera fase d’una nova eina d’anàlisi de dades d’aprenentatge automàtic per millorar la transparència de les cadenes de subministrament per a la indústria de la moda.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Retype the CAPTCHA code from the image
Change the CAPTCHA code