CBRE, és la primera companyia a nivell internacional de consultoria i serveis immobiliaris que està present a Espanya des del 1973.

Aquesta companyia, ha estat inclosa en el rànquing Best Workplaces Espanya 2017 com una de les 50 millors empreses per treballar a Espanya i l’única del sector immobiliari en tot el rànquing.

CBRE, és la companyia que comercialitzar el primer edifici d’oficines al mercat espanyol que es construirà íntegrament en fusta, WittyWood.

WittyWood

L’edifici WittyWood constarà de 4.100m² construïts, dels quals aproximadament 2.600m2 seran oficines i la resta de la superfície estarà dedicada a usos complementaris. El projecte, que donarà pas a un nou concepte d’edifici d’oficines, compta amb un disseny d’autor d’avantguarda obra de l’estudi d’arquitectura Ballarin & Grinyó.

L’ús de la fusta com a únic element estructural, és el punt diferencial des de l’angle constructiu d’aquest immoble. Aquest material ofereix una sèrie de grans avantatges, com el seu impacte mediambiental. L’enginyeria de fusta actua com un magatzem de CO2, de manera que redueix considerablement les emissions que impacten en l’escalfament global. També és menor la contaminació acústica. Aquestes característiques permetran a l’edifici obtenir les màximes qualificacions LEED i WELL.

És important realçar els beneficis d’una construcció en fusta ja que aquest material és un recurs renovable que ajuda a protegir-nos enfront del canvi climàtic per la seva absorció i fixació de CO2 atmosfèric al seu interior. A més, els seus residus no produeixen impactes mediambientals negatius i entre altres de les seves múltiples avantatges, la fusta té propietats saludables que absorbeixen les radiacions electromagnètiques de mòbils, televisors i ordinadors i regula la humitat a l’interior.

La responsable de l’àrea CBRE Lab, Julia Ayuso, explica que “per cada companyia l’entorn excel·lent serà diferent, però hem comprovat que el retorn econòmic que té la inversió en oficines saludables és, el 49% per cada euro invertit el primer any, el que vol dir, que invertir en un entorn excel·lent, s’amortitza en menys de 2 anys “.

L’execució exclusivament en fusta de WittyWood, està prevista per crear un entorn de treball natural enfocat en el benestar de l’usuari. Segons CBRE Lab, amb aquest material s’aconsegueix un augment estimat de la productivitat del 14%, derivat de l’increment de sensació de calidesa i percepció ambiental interior. Un altre dels beneficis que repercutirà positivament en els futurs inquilins d’aquesta nova oficina de fusta és la reducció significativa dels nivells d’estrès ja que el 66% de les persones prefereixen treballar en un espai fet d’aquest material que en un tradicional (dades oc Lab) en tant que genera una major sensació de comoditat, estimula la creativitat i aporta equilibri entre cos i ment amb la natura.

Per a la directora de l’oficina de Barcelona de CBRE Espanya, Anna Esteve, “WittyWood posa a Barcelona al capdavant de la disrupció en el mercat d’oficines a nivell nacional, amb un projecte que respon a les inquietuds d’una nova generació d’ocupants i propietaris que prioritzen el benestar i la sostenibilitat “.

WittyWood, situat al Carrer Llacuna 42, està en procés de recepció de la llicència d’obra que permeti la seva construcció. S’estima que estigui acabat el juliol del 2020.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Retype the CAPTCHA code from the image
Change the CAPTCHA code