Essity, companyia global líder en higiene i salut comprometida amb una societat circular, invertirà aproximadament 400 milions de corones sueques (una mica més de 37 milions d’euros al canvi actual) en la instal·lació de fibra alternativa sostenible a la seva planta de producció de paper tisú de Mannheim, Alemanya. Aquesta inversió permetrà a l’empresa produir productes de tisú d’alta qualitat per al consumidor i per a l’àmbit de la higiene professional a partir de la palla de blat, un recurs renovable que és un subproducte agrícola. Aquest procés és una innovació en circularitat que millorarà l’impacte ambiental global dels productes de paper tisú produïts en aquesta planta. Està previst que la producció comenci en la segona meitat de 2020.

” Per donar suport els nostres objectius de sostenibilitat, avaluem contínuament nous mètodes de producció. Aquest és un clar exemple de com la innovació pot contribuir a una societat sostenible i circular ”, ha apuntat Magnus Groth, President i CEO de Essity.

Essity, un dels majors fabricants de paper tisú del món i el major comprador mundial de polpa fresca, també utilitza fibra reciclada en la seva producció de teixits.

La palla de blat és el sobrant de la tija després de que se separi el gra. Si bé s’utilitza com a llit per a animals o com a coberta del sòl, al voltant de la meitat de la palla de blat a tot el món es malgasta. Amb aquesta iniciativa, Essityse proveirà de palla de blat als agricultors de Mannheim i els seus voltants.

El nou procés produeix paper tisú comparable en qualitat amb el de la polpa de fusta fresca

Essity ha signat una llicència amb drets exclusius amb SustainableFiber Technologies (SFT), companyia d’Estats Units. L’acord global donarà a Essity accés al Phoenix Process ™ de SFT, una tecnologia que converteix los recursos vegetals renovables en la polpa adequada per a la fabricació de productes de paper tisú. El tissú produït amb palla de blat utilitzant aquest procés és tan brillant, suau i fort com el teixit produït a partir de polpa de fusta fresca.

 La utilització de la palla de blat té importants beneficis per a la sostenibilitat, inclosa una reducció significativa de l’ús de l’aigua i l’energia.

“Aquest procés permetrà Essity reemplaçar part de la fibra de fusta fresca certificada per palla de blat renovable. Això donarà com resultado una millora ambiental, ja que el procés utilitza molta menys aigua i energia. A més, transforma un subproducte agrícola no utilitzat en una nova font escalable de fibra de paper tisú “, ha declarado José Ramon Iracheta, Country Manager de Essity Iberia.

Nou exemple del compromís de Essity amb la circularitat

El que queda després de produir polpa provinent de la palla de blat és un subproducte que es pot utilitzar de moltes maneres, donant-li circularitat a aquest recurs. Entre els exemples figuren els fertilitzants i potenciadors de terres, una alternativa sostenible al petroli utilitzat en productes sintètics i additius per a la indústria i la construcció.

L’objectiu d’Essity és reduir la petjada ambiental dels seus productes en un 33% per al 2030 i les seves metes ampliades pel que fa a les emissions de carboni han estat aprovades per la iniciativaScienceBased Targets, en línia amb l’Acord de París sobre la reducció de l’impacte climàtic . ActualmenteEssity fabrica productes de paper tisú per als segments de gran consum i higiene professional, amb al voltant del 60% de la fibra de fusta fresca provinent de fonts certificades i un 40% de fibra de tisú reciclada.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Retype the CAPTCHA code from the image
Change the CAPTCHA code