Tetra Pak es converteix en la primera empresa d’envasos de cartró les palletes de paper a Europa. Fabricada amb paper certificat FSC i reciclable, la nova paleta de paper estarà disponible inicialment per als envasos de cartró de mida individual en volums limitats. La companyia també va anunciar que està avaluant els avenços tècnics per explorar opcions biodegradables, com els polihidroxialcanoatos (PHA).

També ha anunciat que els seus clients han començat a realitzar proves amb les seus palletes de paper per a envasos de cartró per a begudes a Europa. Això vol dir que  Tetra Pak és la primera empresa d’envasat en proporcionar aquest tipus de palletes als seus clients a la regió.

La companyia ha explicat en un comunicat la seva intenció de publicar i compartir les seves innovacions en el desenvolupament de les palletes de paper per donar suport a la col-laboració industrial, oferint alternatives enfront de les palletes de plàstic d’un sol ús.

Adolfo Orive, president i CEO de Tetra Pak, va dir “Ens complau haver desenvolupat una palleta de paper que és completament funcional i compleix amb els estàndards, de seguretat alimentària reconeguts internacionalment. Aquest és un pas important en la nostra visió per aconseguir un envàs fabricat completament amb materials d’origen vegetal, contribuint a una economia circular baixa en carboni”.

“Hem decidit no patentar les nombroses millores tècniques que hem realitzat en l’equip i en els materials perquè estiguin a disposició de tota la industria i aconseguim l’objectiu comú de posar en marxa una economia circular baixa en carboni. El nostre objectiu comú és que el subministrament de palletes de paper s’expandeixi i creixi ràpidament. Convidem a tots els proveïdors i clients a utilitzar el nostre coneixement ja que s’uneixin a nosaltres per augmentar la producció el mes ràpid possible”. Afegeix Orive.

Fabricada amb paper certificat FSC i reciclable, igual que la resta l’envàs la nova palleta de paper estarà disponible inicialment per als envasos de cartró de mida individual que s’usen comunament per a productes lactis i begudes per a nens: Tetra Brik Aseptic 200 base i Tetra Brik Aseptic 200 base vidre. El format inicial triat serà el de la palleta recta. S’anirà augmentant el potafoli d’envasos i diferents formes de palletes progressivament a mesura que avanci el projecte.

Les proves de mercat de les palletes de paper han començat ja, amb volums limitats al mateix temps, la companyia està treballant per augmentar la capacitat de producció a la seva planta de palletes a Lisboa, Portugal.

La companyia també ha anunciat que ha estat avaluant els avenços tècnics i treballant amb diversos liders tecnològics per explorar altres opcions biodegradables, com el (PHA), un polímer que a més és també derivat de materials d’origen vegetal.

Altres projectes de desenvolupament d’envasos sotenibles de Tetra Pak inclouen taps units a l’envàs i sistemes integrats per a beure directament de l’envàs. La companyia ha mobilitzat equips de desenvolupament assegurant els recursos addicionals per avançar en aquets plans prioritaris.  

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Retype the CAPTCHA code from the image
Change the CAPTCHA code